DOODLE GOOGLE ZIUA PĂMÂNTULUI. În această zi s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare a luat naștere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai” sau apariția fibrelor optice.
Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a inițiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
DOODLE GOOGLE ZIUA PĂMÂNTULUI. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
Organizația Națiunilor Unite (ONU) a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
Earth Day Network, organizația care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunță evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.
DOODLE GOOGLE ZIUA PĂMÂNTULUI. Totodată, Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă și iubitoare de animale, care și-a dedicat viața studierii și protejării mediului înconjurător.